5 tips voor een succesvolle bedrijfsverhuizing

Het kan bedrijven enorm veel tijd en geld kosten als zij gaan verhuizen. Een bedrijfsverhuizing gaat niet zondag slag of stoot en vergt een goede voorbereiding. Als bedrijf kun je nogal wat tijd en geld besparen door je goed voor te bereiden op de verhuizing én vooral de boel niet te onderschatten. In dit artikel lees je waar je allemaal rekening mee moet houden bij een zakelijke verhuizing. Zo ben jij in ieder geval goed voorbereid. Hoe ga je van start?

● Draaiboek

Een draaiboek is bedoeld als een gedegen plan van aanpak. Dat is belangrijk, omdat je als Facilitair Manager aansprakelijk bent voor de medewerkers wat betreft bedrijfsverhuizing. Als je geen gebruik maakt van een draaiboek wordt de kans op miscommunicatie of vertraging vergroot. Met een plan zorg je dat de verhuizing soepeltjes verloopt.

● Gekwalificeerd Projectverhuizer

Zorg ervoor dat je een gekwalificeerd Projectverhuizer inhuurt zoals verhuisbedrijf Hilversum. Je weet in dat geval zeker dat de klant centraal staat, want een gekwalificeerd projectverhuizer is verplicht om te voldoen  aan diverse strenge eisen zoals kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu. Zo weet je zeker dat de projectverhuizing in goede handen is.

● Stappenplan

Wie is er niet bekend mee? Een stappenplan. Een stappenplan zorgt ervoor dat jouw doelen duidelijk zijn. Zorg er daarom voor dat jouw stappenplan niet alleen realistisch is, maar ook helder en specifiek. Dat is tegelijkertijd een essentieel onderdeel van het draaiboek. Het is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor jouw medewerkers. Hierdoor weten zij bijvoorbeeld welke spullen er moeten worden ingepakt en wanneer alles klaar moet staan.

● Middelen en materialenJe kunt bij een Gekwalificeerd Projectverhuizer aangeven met welke middelen en materialen je het liefste werkt. Vind je het bijvoorbeeld om met verhuisdozen te werken of ga je voor rolcontainers of plastic verhuisboxen? Hollandmovers staat voor je klaar als je nog verdere vragen hebt over middelen, materialen of andere verhuisvragen.