Alles over het plaatsen van elektrische vloerverwarming

Woonkamer

Vloerverwarming brengt heel wat voordelen met zich mee: het biedt warmte, veiligheid, is duurzaam en daarnaast wordt het ook steeds goedkoper. Wanneer je besluit om deze verwarming te plaatsen is het goed om te weten wat jouw opties zijn. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt en je optimaal profiteert van alle voordelen die dit type verwarming met zich mee brengt. Benieuwd naar jouw mogelijkheden voor het plaatsen van elektrische vloerverwarming? Hier lees je alles wat je moet weten!

Waar leg je vloerverwarming?

Vloerverwarming leg je overal waar je dat wilt: er zijn steeds meer mogelijkheden voor dit type verwarming en dat biedt veel voordelen. Je kunt het niet alleen in de woonkamer aanleggen, maar ook in de keuken, de badkamer, toilet en slaapkamer. Dit betekent dat je op deze manier in staat bent je hele woning te verwarmen. Let er wel op of jouw vloer geschikt is voor vloerverwarming, niet alle vloeren zijn hier geschikt voor.

Wat zijn de kosten?

De kosten van elektrische vloerverwarming zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters dat je laat leggen. Daarnaast speelt ook het type verwarming een rol en het vermogen dat je kiest voor de verwarming. Over het algemeen is vloerverwarming goedkoper in aanschaf dan een traditionele verwarming. De onderhoudskosten zijn daarnaast ook minimaal: het is dus financieel zeer interessant om voor vloerverwarming te kiezen.

Wat zijn de grootste voordelen?

De grootste voordelen van elektrische vloerverwarming zijn de eenvoudige aanleg, de rust, ruimte en de warmte. Daarnaast is het goed om te weten dat dit type verwarming steeds goedkoper wordt: de belasting op elektriciteit is verlaagd, terwijl de belasting op aardgas hoger is. Dit maakt het nog interessanter om voor vloerverwarming te kiezen. Verminderde stofverspreiding en hogere veiligheid voor kleinere kinderen zijn tot slot ook grote voordelen van vloerverwarming.