Cultuur en natuur in de wereld

bomen-kopen

De wereld is overduidelijk rijk in culturen, eeuwen van tradities in eten, gemeenschap en handel tekenen de ooit blanke pagina’s van onze. Overal in de wereld zie dat cultuur in nauw verband met de natuur werkt, generatie op generatie worden plantages met olijfbomen en geurige planten zoals de vijgenboom doorgegeven van ouder naar kind. Traditie volgt en bouwt om deze prachtige natuur, unieke gerechten worden vaak gekookt met de lokale planten die de natuur aan ons schenkt. De natuur brengt unieke ervaringen aan jou en je familie, of dat nou een mooi boomhuis is dat je als kind bouwde in een stevige amberboom of een overnachting in een mooie eikenhouten blokhut is een ervaring waar je de natuur voor mag bedanken!

Natuur in de keuken

Hou jij liever van een zoete aardbei of eet je liever een olijf; vers geplukt en kleurrijk. De natuur geeft ons cadeaus om heerlijke gerechten mee te maken. Niet elke plant groeit uiteraard in elk deel van de wereld, vandaar dat gerechten zich vaak ontwikkelen om de natuur die beschikbaar is om te eten. Dus of je nou stamppot andijvie eet of een kleurvolle roti met curry heeft eigenlijk veel te maken met de geschiedenis en verbindt je direct met de natuur waarin je opgegroeid bent.

Een generatie bomen

Sommige bomen kunnen eeuwen oud worden en groter groeien dan huizen, deze bomen zijn belangrijk voor ons ecosysteem en spelen een actieve rol in de biodiversiteit. Zo heb je eiken met boomschors zo dik als een muur of walnootbomen die honderden noten laten vallen in het juiste seizoen. De natuur is divers, prachtig en werkt in harmonie met elkaar. Als je een boom kapt dan zie je lagen, deze lagen vertellen een verhaal dat misschien wel begonnen is voordat jij geboren was. De kleine bomen waar je langs fietste als kind onderweg naar school kunnen er nog steeds zijn en zijn samen met jou opgegroeid door de jaren heen. Een interessante gedachten voor als je je volgende boswandeling maakt.