De stijl maakt altijd het verschil

De laatste trends op het gebied van decoratie laten zien dat het decoreren van muren met spiegels een praktische noodzaak is. Op die manier kunnen we alle kenmerken van een huis maximaal benutten, door op een of andere plek spiegels strategisch te plaatsen. Hier zijn de beste tips om uw huis met spiegels te versieren.

Het uiterlijk van een ruimte hangt grotendeels af van de stijl waarmee deze is ingericht. Het zal ons niet hetzelfde doen voelen als we een volledig witte kamer binnengaan, vol met lichtgekleurde houten meubels en kanten tafelkleden! Vergeleken met alsof we een andere kamer binnengingen met verzadigde kleuren en metalen meubels, toch? Nou, zo zullen de spiegels. Ze moeten in harmonie zijn met de omgeving. En breng indien mogelijk een vleugje contrast en onderscheid aan om alle elementen in evenwicht te brengen.

Spiegels als onderdeel van galerij

Een ander zeer origineel idee dat steeds vaker wordt gebruikt onder jonge getrouwde stellen, is om spiegels te behandelen als decoratieve eenheden binnen dezelfde muurgalerij.

Als je bijvoorbeeld houdt van illustraties met rustieke lijsten en je hebt er muren mee versierd, durf dan verschillende spiegels te introduceren om die muur aan te vullen. Het volstaat om soortgelijke lijsten voor de spiegels te gebruiken en ze op de ene of de andere afbeelding te plaatsen. Alsof alles deel uitmaakte van dezelfde verzameling foto’s.

De plaatsing

Dit is een meer technisch aspect binnen het decoreren van muren met spiegels, maar het is daarom niet minder belangrijk. Soms kan een mooie designspiegel en ook nog eens erg duur een echte mislukking zijn. Zeker als we niet weten hoe we hem moeten plaatsen. Hoogte en reflectie zullen altijd de sleutel zijn. In tegenstelling tot kunstschilderijen die altijd op ooghoogte moeten staan, voldoen spiegels niet altijd aan deze norm.

Er zijn spiegels die uiteraard zo hoog moeten zijn dat we onze weerspiegeling kunnen observeren. Het is waar, maar meestal moeten ze zo hoog zijn dat ze zoveel mogelijk licht kunnen opvangen. Terwijl het ook een gevoel van ruimte geeft door buitengebieden te reflecteren.