Dit zeggen makelaars over de krapte op de woningmarkt

Je hoort het de laatste tijd alleen maar ‘de huizenmarkt is overspannen.’ Dit betekent dat de vraag naar woningen toe neemt maar dat het woningaanbod onvoldoende groeit om aan deze vraag te kunnen voldoen. Het aanbod is krap en dit zorgt er weer voor dat de prijzen sterk stijgen. Ruim één derde van de woningen gaat boven de vraagprijs weg. En dit lijkt voorlopig nog niet voorbij. 

Als potentiële koper wordt het dus lastiger om jouw droomhuis te kopen. Je zit met veel andere potentiële kopers te scrollen op huizen sites, wanneer je wilt bezichtigen doe je dit niet alleen maar soms wel met dertig anderen. En als je dan uiteindelijk na lang zoeken je droomhuis hebt gevonden, kan het zomaar gebeuren dat je er naast grijp. 

Aankoop

Ik heb mijn droomhuis gekocht met behulp van een makelaar uit Enschede. Om te voorkomen dat ik er naast zou grijpen heb ik een aankoopmakelaar ingeschakeld. Deze heeft mij geholpen bij het vinden van mijn droomhuis zonder dat ik droomwensen hoefde op te geven. Met een aankoopmakelaar ben je veel sneller op de hoogte van de woningen die te koop staan bij jou in de buurt. Veel verkopende partijen geven de voorkeur aan een verkoop waarbij een aankoopmakelaar betrokken is. Op deze manier kom je als verkoper serieuzer over. 

Verkoop

Niet alleen in Enschede is de huizenmarkt overspannen, dit is ook het geval in Almelo. Bij de verkoop van je huis in Almelo zou een makelaar uit Almelo kunnen helpen. Deze bepaalt samen met jou de ideale verkoopprijs voor je woning. Deze verkoopmakelaar heeft toegang tot marktdata en kan op deze manier de ideale verkoopprijs voor je woning bepalen. Ook kennen zij de lokale kopersmarkt en hebben ze een breed netwerk, dit is echt een toevoeging voor de verkoop van je huis.