Donzen dekbed: heerlijk koel in de zomer

Dat een donzen dekbed heerlijk warm is in de winter en de warmte ook goed vasthoudt wist je misschien al wel. In de winter kun je heerlijk wegduiken in je dekbed van jonge veren! Dat is een heerlijk vooruitzicht voor straks als de dagen weer korter worden. De komende maanden is het tijd voor een dekbed dat verkoelt en je lekker laat slapen zonder dat je ’s nachts puffend van de hitte wakker wordt en niet meer in slaap kunt vallen. Daarvoor is een dekbed van dons of veren de perfecte oplossing. Dons is een natuurlijk materiaal met unieke eigenschappen die ideaal zijn in de zomer. Waarom en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw dekbed vertellen wij je hier.

Kies voor verkoeling: kies voor dons

Een donzen dekbed is gemaakt van natuurlijke materialen. Veren beschermen vogels tegen de kou en houden ze koel in de zomer. En dat is wat de veren ook voor jou doen in een dekbed. Met een dekbed van dons maak je gebruik van de isolerende en verkoelende eigenschappen van dons. En doordat het een natuurproduct is dat licht is, voelt een dekbed van dons bijna letterlijk zo licht als een veertje en dat slaapt prettig in de zomer. Dan heb je toch het gevoel dat je iets op je hebt liggen zonder dat het warm en zwaar voelt. Met een donzen dekbed slaap je ook tijdens de hete zomerdagen als een roos.

Donzen dekbed voor elke slaper

Een donzen dekbed is verkrijgbaar in verschillende diktes voor verschillende slapers. Heb jij het snel warm? Kies dan voor een speciaal zomerdekbed. Dan weet je zeker dat je het niet te warm krijgt en dat het dekbed niet te dik is. Dekbedden van dons kennen verschillende warmteklassen, zodat je zelf kunt bepalen welk dekbed voor jou het fijnste is. Daarnaast kun je ook kiezen voor een 4-seizoenendekbed. Daarmee kun je heel het jaar door comfortabel slapen. De 4-seizoenen variant bestaat uit 2 losse delen die eenvoudig aan elkaar te bevestigen zijn. Je kunt per seizoen kiezen voor een heerlijk dubbel dekbed, een enkel wat dikker dekbed en een enkel dun dekbed. Zo slaap jij het hele jaar door onder een dekbed dat perfect past bij de temperaturen van het betreffende jaargetijde.

White Cloudz – Goodmorning!

Vochtregulerend voor nog comfortabeler slapen

Met een donzen dekbed wordt makkelijk vocht opgenomen. Dat helpt jou om lekker te slapen zonder het gevoel te hebben dat je veel zweet. Synthetische materialen kunnen gaan broeien in de zomer wat maakt dat je het snel benauwd en warm krijgt in de zomer. Dat kan je van je nachtrust beroven. Door voor dons te kiezen heb je daar geen last meer van. Het zorgt voor warmte in de winter door zijn hoge isolatiewaarde en tegelijkertijd voor koelte in de zomer. Zo word jij nooit meer badend van het zweet wakker in de zomer, tenzij je een nachtmerrie hebt en zelfs dan helpt dons je om koel te blijven.