Een eigen kantoor kunnen indelen

Om een zo fijn mogelijke werksfeer te creëren, moet ook de omgeving mooi ontworpen zijn. Je wilt natuurlijk niet de hele dag bellen met klanten als er 10 centimeter naast je ook steeds een collega aan het bellen is. Een Kantoor ontwerp is dan ook van belang, en iedereen zou hier een mening over moeten hebben. Denk bijvoorbeeld aan wanden tussen de bureaus, om zo veel mogelijk afleiding te voorkomen. En voor ontspanningsgelegenheden kan er bijvoorbeeld een tafeltennis/dartbord in het kantoor geplaatst worden. Zo leer je ook je collega’s beter kennen en heb je nog lol ook.

Samen werken aan de indeling

Als je in een bedrijf werkt waar teamwork belangrijk is, dan weet je dus dat je vaak niet zonder elkaar kunt. Ook met een Kantoor ontwerp project moet je dus goed samenwerken, en goed overleggen wie wat wil. Zo wil de ene persoon misschien erg veel planten in het kantoor, en de andere juist helemaal niet. En ook is het goed om te overleggen over de ontspannings factoren, want niet iedereen wilt een pingpong tafel naast zijn/haar bureau. Dit kan dus het best ergens geplaatst worden waar er weinig mensen werken, en misschien kan het zelfs wel in een aparte ruimte.

Rekening houden met de grootte

Met het ontwerpen van een kantoor moet ook rekening gehouden worden met de grootte van het kantoor. Stel dat je ergens op de Utrechtsestraat in Amsterdam zit, dan is het niet gemakkelijk om alles op een afdeling te plaatsen. Je moet dan ook verschillende verdiepingen gebruiken voor je team. Zo kan bijvoorbeeld de sales afdeling op verdieping 1, de transportafdeling op verdieping 2 en de kantine op verdieping 3. Natuurlijk is dit niet altijd makkelijk, want het is krap en je moet ook telkens omhoog of omlaag lopen als je iemand van een andere afdeling wilt spreken.