Een huis kopen en verduurzamen

Huizen gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Zeven van de tien te koop aangeboden woningen wisselen binnen drie maanden van eigenaar. Dit is natuurlijk wel afhankelijk waar het huis staat, een huis verkopen in Drenthe kan soms wel zes maanden duren terwijl een huis in Amsterdam al weg is voordat deze op Funda heeft gestaan. Ook de prijzen van huizen stijgen tegenwoordig steeds verder, dit door de krapte op de woningmarkt. 

Als je een huis wil kopen moet je er tegenwoordig razendsnel bij zijn. Je kunt hierbij hulp krijgen van een makelaar uit Borne, hiermee sta je sterker bij de aankoop van een huis. Ook heeft een aankoopmakelaar kennis van de woningmarkt en is deze als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen. Verder bespaart een aankoopmakelaar je enorm veel tijd, energie en regelwerk. Ook voor het verkopen van je huis ben je bij deze makelaar aan het goede adres. 

Investeren in je huis

Wanneer je net een huis hebt gekocht of heel tevreden bent met je huis kun je altijd kijken naar zonnepanelen. Zonnepanelen zijn een grote investering maar leveren uiteindelijk wel geld op, zo gaan ze 25 jaar mee en je hebt de investering gemiddeld na 6-8 jaar terugverdiend. Een ander voordeel van zonnepanelen is dat deze je huis in waarde laten stijgen. Dit doen ze doordat de maandlasten lager worden door zonnepanelen en doordat je huis een lager energielabel heeft. Ook  draag je door de aanschaf van zonnepanelen bij aan het milieu. 

Er hangen ook een aantal nadelen aan zonnepanelen. De eerste is dat je een redelijk lange terugverdientijd hebt, je gaat namelijk pas na 6-8 jaar winst maken op je zonnepanelen. Ook moet je bij de aanschaf van zonnepanelen de meterkast aanpassen en ruimte op zolder creëren. Al worden zonnepanelen steeds mooier, het is nog steeds wel aanpassing in de uitstraling van je woning. Sommigen zullen dit er voor over hebben en anderen niet, dit is een kwestie van smaak. 

Wanneer de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen voor het installeren van zonnepanelen, kijk dan is op de site of neem contact op met een bedrijf uit Losser. Zij zijn de specialist op het gebied van energiebesparing.