Een pvc vloer met betonlook of toch echt beton?

pvc vloer betonlook

Beton past perfect in fabrieken en bedrijfspanden. Toch zien we ook steeds meer in woningen. Ook daar komt dit materiaal goed tot z’n recht. Het is echter ook relatief duur. Wil jij graag beton, of kun je toch beter kiezen voor een pvc vloer met betonlook? Dat ontdek je hier.

Waarom beton in huis?

Allereerst vraag jij je misschien af waarom je eigenlijk beton in je woning zou leggen. Het is immers een vrij hard materiaal dat veel wordt geassocieerd met ongezellige plekken. Tegenwoordig is er gelukkig veel mogelijk met beton en is het niet zo dat het per definitie ongezellig of te hard is. Beton is met name zeer populair in een moderne of industriële inrichting. Daar past beton goed bij. Je kunt het echter ook goed in een zachter interieur toepassen. Dan kun je de vloer accentueren met een zacht kleed. Er is veel mogelijk met beton.

De nadelen van beton

Echt beton heeft echter ook een aantal nadelen. Daarom kiezen zoveel mensen voor een pvc vloer met betonlook. Dit is amper van het echte werk te onderscheiden. Je neemt bovendien een aantal ongemakken van echt beton weg. Beton krast bijvoorbeeld vrij snel. Die krassen kun je mooi vinden en dan is het geen probleem, maar dat geldt niet voor iedereen. Een vloer vol krassen kun je niet zomaar vervangen omdat beton gegoten wordt. Je moet dan de hele vloer opnieuw laten gieten en dat is geen pretje. Ook is beton relatief hard en duur. Een hele betonvloer in de woning leggen kan al gauw duizenden euro’s kosten

pvc vloer betonlook

Pvc: de goedkopere variant

Pvc is een materiaal dat goedkoop is te produceren en makkelijk is te bewerken. Het wordt daarom gebruikt voor eindeloos veel toepassingen. Een daarvan is voor vloeren. Je kunt pvc namelijk ook heel goed laten lijken op een ander materiaal. Zoals beton. Een pvc vloer met betonlook is nauwelijks van echt te onderscheiden. Het zijn zeer degelijke vloeren die lang meegaan, maar dan voor een lagere prijs en met hogere bewerkingsmogelijkheden.