Een staande buitenlamp: ideaal om je tuin meer cachet te geven

Staande buitenlamp

Wanneer je een woning hebt met een mooie tuin en je ook ten volle van deze tuin wilt genieten, dan is het zeker zinvol om ook verlichting aan te leggen in je tuin. Een van de meest populaire soorten van buitenverlichting bestaat uit staande lampen. Als je op zoek gaat naar een staande buitenlamp voor in je tuin, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat er niets bij zit dat aan je smaak en je wensen voldoet. De keuze is wat dit betreft namelijk enorm. Los van dat je natuurlijk een lamp uitzoekt die je mooi en passend vindt zal je ook moeten beslissen of je een staande buitenlamp neemt met een sensor en of deze zal functioneren op basis van zonne-energie.

Wanneer neem je een lamp met een sensor?

Een staande buitenlamp in je tuin met een bewegingssensor kan enorm handig zijn. Deze lamp staat ten eerste niet altijd aan, maar alleen op momenten waarop dat echt nodig is, namelijk als er iemand in de buurt van je tuin en de lamp komt. Zo hoef je niet door een donkere tuin naar je woning te lopen. Dit is vooral handig wanneer het hierbij gaat om een tuin waar je niet langdurig zit en wanneer het niet gaat om sfeerverlichting die je langer aan wilt hebben staan.

Staande buitenlamp

Hecht je waarde aan milieuvriendelijkheid? Neem een lamp op zonne-energie

Bij het kopen van een staande buitenlamp is het ook de moeite waard het milieuaspect mee te nemen in je overwegingen. Wist je namelijk dat er tegenwoordig ook tuinlampen bestaan die op zonne-energie werken? Deze lampen zijn voorzien van een accu die zich overdag bij daglicht oplaadt. Wanneer de zon ondergaat begint vervolgens de lamp te branden, net zo lang tot de accu leeg is.