Goedkoop keukenblok – handige hulp op de werkplek

Keukenblok, dat klink vrij basic en dat is het ook. Waar een keuken nog een zekere grandeur en allure kan hebben, is een keukenblok een strak geheel, vaak drie onderkastjes op rij, waarboven soms een kraan nog. En toch heeft deze eenvoud zich genesteld in menig schoolgebouw, praktijk en kantoor. Niet overal heb je een volledige keuken nodig met een groot arsenaal aan apparaten en bergruimte. Vooral in werkruimtes vindt het keukenblok vaste voet aan de grond. Het werkoppervlak is daar voldoende om even een soepje te bereiden of enkele lunchhapjes klaar te maken. Een goedkoop keukenblok voldoet om dit soort basics voor elkaar te krijgen.

Water nodig bij een goedkoop keukenblok?

Het keukenblok kun je met of zonder kraan en spoelbak kopen. Niet altijd is namelijk water nodig. Of bevindt zich in de buurt al een kraan. Toch is warm en koud stromend water wel gemakkelijk want zo kun je snel glazen of kopjes even afwassen. Of je handen even met zeep wassen. Je zit dan wel met de aan- en afvoer van water. Vandaar dat veel mensen kiezen voor een waterloos keukenblok; handig voor de kastruimte en met een goed oppervlak om dingen op neer te zetten. Vaak is dat een oppervlakte van 180 bij 60 cm; daar kun je gemakkelijk een schaal fruit op kwijt en een dienblad met theekopjes en een doosje met theesoorten. Zou je wel een watertap boven je keukenblok willen, dan ben je die oppervlakte deels weer kwijt door de uitsparing van de spoelbak. En heb je in het middelste kastje ook een stuk minder ruimte door de zwanenhals van de afvoer. Een keukenblok wordt verder ook nogal eens opgesteld om er een mooi koffiezetapparaat op te laten pronken.

Een goedkoop keukenblok aanvullen met relevante spullen

De kleine keukenblokken doen het goed in garages, schuren, werkplaatsen, praktijkruimtes, schoolgangen en kantoorunits. Je ziet ze ook terug in schoonheidssalons en winkels. Soms zit er een klein model koelkast of vrieskast in verstopt, bijvoorbeeld in laboratoria en andere werkplaatsen waar je koeling nodig hebt. En een enkele keer wordt een goedkoop keukenblok ingericht als een minikeukentje, met een waterkoker en een inductieplaatje. 

Goedkoop keukenblok is meestal een bouwpakket

De meeste goedkoop keukenblok hebben een witte uitvoering, maar ze zijn ook in het zwart of in een houtkleur verkrijgbaar. Vaak komen keukenblokken bij je thuis als bouwpakket. Gaatjes zijn vaak al wel voorgeboord, de poten zijn verstelbaar en alles is aanwezig om vlot je keukenblok in elkaar te zetten, tot en met de metalen plankdragers en kunststof plintklemmetjes toe. Je kunt keukenblokken ook met wieltjes kopen. Zo zijn ze verrijdbaar en dat kan best handig zijn.

Het verschil met een kitchenette

Een goedkoop keukenblok is iets anders dan een kitchenette. De laatste is nog kleiner dan het keukenblok en strekt zich zelden langer uit dan een meter; bedoeld dus voor hele minieme ruimtes. Kitchenettes zijn desondanks vaak beter voorzien van apparatuur dan een keukenblok. Immers, een kitchenette vervangt qua functie een volwaardige keuken. Een magnetron is dan ook vaak aanwezig. Behalve keukenblokken en kitchenettes zijn er ook nog minikeukens. Die nemen al zo’n drie meter aan breedte in beslag en lijken al wat op een echte keuken. 

Meer weten? Ga dan naar Keukendepot.nl