Grondspots

Meestal worden grondspots buiten geplaatst, maar ook voor binnen zijn ze bruikbaar. De functie kan zijn om een looprichting of een oprit te verlichten of om een bepaald object uit te lichten. Ze creëren zo een bijzondere sfeer. Men plaatst grondspots ook vaak tussen bomen of struiken om een mooi effect te sorteren. Het licht dient dus ter versiering en illustratie maar draagt ook vaak bij aan de veiligheid.

Lightexpert.nl

Bij deze webwinkel heb je de keuze uit 24 grondspots, variërend van kleur en vorm, van fitting, van soorten licht en beveiligingsklassen. Ook bieden zij een solar grondspot aan, die op zonne-energie werkt.

Beveiligingsklassen grondspots

IP-codering (International Protection Rating) wordt gebruikt om aan te geven hoe het artikel bestand is tegen beschadigingen van buitenaf of tegen stof of water. IP44 is spatwaterdicht, IP54 is spatwaterdicht/stofvrij en IP65 is spuitwaterdicht.

Veiligheid bij grondspots

Grondspots plaats je meestal ondergronds. Zo nemen ze ook weinig ruimte in. Bij buitengebruik is het van belang om te letten op de IP-waarde (beveiligingsklasse). Voor buitengebruik is minimaal IP65 vereist. Deze is stof- en waterdicht. Voor het koppelen van grondspots zijn er speciale kabelconnectoren. Ook hier is het zaak om de juiste IP-waarde te kiezen. Het advies is IP58. Zo werk je veilig en verantwoord.

Heb je behoefte aan goede raad?

Lightexpert.nl is een online specialist in verlichting en dan met name LED verlichting. LED is de verlichting van de toekomst en bij Lightexpert.nl ben je verzekerd van een eerlijk en deskundig advies. Bel ze op nummer 085-0471218 of stuur een mail naar klantenservice@lightexpert.nl. Maak een afspraak of stel je vraag.