Handige Ideeen voor uw badkamer.

bubbelbad

Hoe ziet de badkamer van de toekomst eruit?

Met zoveel technologie die de manier waarop we onze huizen gebruiken verandert, wat staat ons te wachten voor de bescheiden badkamer? Intelligente spiegels of robots, wat denk je zelf?

De badkamer van de toekomst zal er anders uitzien dan de badkamer die we nu kennen. Met nieuwe manieren om elektrische apparaten nog veiliger te maken, werken fabrikanten hard aan de integratie van technologische vooruitgang naar het bubbelbad.

Met de opkomst van het slimme huis vraag je hoe en waarom je dergelijke technologie in je badkamer zou willen. Maar er zijn veel manieren waarop je tijd in de badkamer een comfortabelere, handigere en persoonlijkere ervaring kan worden.

bubbelbad

Het intelligente toilet

Er zijn al verschillende “intelligente” toiletten te vinden, met functies als een automatisch deksel dat opengaat als je dichter bij komt, nachtverlichting die aangaat als het donker is en meer.

In de toekomst zullen we toiletten aantreffen met muziek en andere geluiden die onze eigen geluiden verdoezelen, of reukverdrijvers om geurtjes te neutraliseren.

Gepersonaliseerd baden

Het bubbelbad er al vele jaren, maar ook in bad gaat de technologie vooruit. Een slim bad systeem dat het water op de door jou gekozen temperatuur en diepte vult, kunt je zelfs vanaf je mobiele telefoon sturen.

En wat kunnen we verwachten in de badkamer van de toekomst? Wat dacht je van je eigen keuze van straaldruk, muziek of de hoeveelheid lotion in het water?

Laten we eerlijk zijn, handdoeken kunnen behoorlijk onhygiënisch zijn

Ze houden vocht en bacteriën vast, dus zou de badkamer van de toekomst niet een betere plek zijn zonder handdoeken? Handdrogers zijn gemeengoed in commerciële badkamers. Dus misschien zijn we niet ver verwijderd van iets soortgelijks voor de gemiddelde gezinsbadkamer?

De slimme badmat is een plat kompres met een wasbare hoes, ontworpen om de plaats in te nemen van uw gebruikelijke badmat.

Dankzij de slimme technologie kun je veranderingen in de gaten houden en waarschuwingen ontvangen wanneer je persoonlijke doelen hebt bereikt. Het is zelfs slim genoeg om je door voetafdruk en drukmeting te herkennen.

Zal dit uiteindelijk ook onze geest ontlasten?

Als je voor je slimme spiegel gaat staan, kan hij je gezicht analyseren en persoonlijke adviezen geven met verschillende criteria, zoals roodheid, rimpels en “probleemplekken”. Stel je voor: deskundig advies zonder een expert te raadplegen.