Hier koop je alle maten dekbedovertrekken

maten dekbedovertrekken

Ken je dat: je loopt door een winkel en ziet een prachtige dekbedovertrek, maar ze hebben nooit de maat die jij nodig hebt? Online vind je alle maten dekbedovertrekken, maar die zijn dan vaak weer minder uniek in design. Het zou toch fijn zijn als die twee samen komen bij één winkel. 

maten dekbedovertrekken

En die winkels zijn er wel! Vooral online is het aanbod gigantisch tegenwoordig. Smulders Textiel is een goed voorbeeld van een online winkel waar talloze maten dekbedovertrekken te vinden zijn,en ook nog in een leuk design. Want het oog wil natuurlijk ook wat!

Waarom maten belangrijk zijn

Met name bij onder lakens en dekbedovertrekken is het belangrijk dat je de maten juist hebt. Nog steeds zijn er veel mensen die een hoeslaken, dekbedovertrek of kussensloop gebruiken die eigenlijk te groot of te klein is. Je denkt misschien: wat maakt dat nou uit? Maar het heeft direct invloed op je nachtrust! 

maten dekbedovertrekken

Te kleine maten

Een dekbed is bedacht met een bepaalde maatstaf wat betreft comfort. Daarvoor is het wel belangrijk dat het dekbed het beste tot zijn recht komt. Wanneer je een dekbed dus een een veel te kleine hoes stopt dan kan het zijn dat het dekbed onnodig wordt opgepropt en daardoor niet meer tot z’n recht komt. Het ademt minder, wordt te warm ‘s nachts of ligt gewoon niet lekker.

Hetzelfde geldt overigens voor kussens. Een kussen wordt ontworpen met een bepaald idee, bijvoorbeeld goede ondersteuning voor de nek of een zachte plek voor het hoofd. Wanneer het kussen en een te kleine hoes zit, wordt het dubbelgevouwen.