Hoe kan een lekkage verholpen worden?

Een lekkage is een van de grootste ergernissen voor veel huiseigenaren. En niet voor niets. Een lekkage gaat namelijk vaak gepaard met veel waterschade en onnodige kosten. In veel gevallen is het ook moeilijk om de bron van het lek met het blote oog op te sporen. Hebt u last van een lekkage in uw woning? Dan is het belangrijk dat u de lekkage zo snel mogelijk oplost. U kunt dit zelf doen, maar u kunt dit ook laten doen door een erkende loodgieter. Hieronder een paar tips hoe uw lekkage kan worden verholpen.

Verhelpen lekkage – de bron van lekkage opsporen

Het verhelpen van een lekkage begint bij het opsporen van de bron. Helaas is niet elke lekkage hetzelfde. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een lekkage rond een leiding en een lekkage onder het dak van uw woning. In beide gevallen is het echter moeilijk om de exacte bron te vinden. De meeste loodgieters raden aan om zo dicht mogelijk bij het waterspoor te blijven om precies te weten waar de bron van lekkage zich bevindt. Er zijn speciale lampjes te koop waarmee u langs de waterweg kunt wandelen. Ook loodgieters maken vaak gebruik van dit soort lampjes

Verhelpen lekkage – Bron van een lekkage aanpakken

Nu u de bron van het lek gevonden hebt, kunt u proberen de lekkage zo goed mogelijk te verhelpen. Als het dak lekt, zult u het dak moeten repareren, en in veel gevallen zult u daarbij de hulp van een dakdekker nodig hebben.

Voor andere lekkages, zoals lekkages rond leidingen, kunt u de oorzaak van de lekkage zelf verhelpen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u de leidingstukken opnieuw verbindt, zodat er geen kieren meer tussen zitten. Er sijpelt namelijk vaak water uit de pijp. Voordat u hiermee aan de slag gaat, moet u er natuurlijk wel voor zorgen dat u van tevoren de hoofdkraan dichtdraait, om te voorkomen dat er water uit de pijp stroomt als de pijp losgekoppeld wordt.

Verhelpen lekkage – Hulp inschakelen van een erkend loodgietersbedrijf

Als u de oorzaak van het lek niet kunt vinden of het lek niet kunt repareren, kunt u de hulp inroepen van een erkende loodgieter bij u in de buurt. Zo weet u zeker dat het lek op professionele wijze voor u wordt gerepareerd.