De ideale woning vinden

Het uitkiezen van een woning is niet iets wat je van de ene op de andere dag doet. Zaken waar je aan moet denken zijn de locatie waar je wilt wonen, hoeveel kamers je nodig hebt, waar de kamers voor worden gebruikt, het type woning, wat het beschikbare budget is en nog veel meer zaken. Trek daarom voldoende tijd uit voor het vinden van die woning waar jij nog vele jaren in gelukkig kunt zijn.

Stel je woonwensen samen

Denk er niet alleen over na hoe je wilt wonen, maar stel een lijst met woonwensen samen. Op basis van jouw wensen zoek je woningen die hieraan voldoen. Vervolgens hoef je allee te kiezen uit de woningen die overblijven. Maak een grote lijst en punten die voor jou belangrijk zijn. Denk o.a. na over het feit of je wilt huren of kopen en wanneer je wilt kopen of je voor een bestaande of een nieuwbouwwoning gaat. Maak een schets voor de gewenste inrichting en bepaald je beschikbare budget. Sluit je een hypotheek af? Bereken dan van tevoren wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen van de bank en bespreek het met een adviseur.

De laatste jaren trekken er steeds meer mensen naar de stad. Steden die o.a. erg in trek zijn, zijn Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle. Kies een stad of omgeving waar je wilt wonen en zoek uit waar de nieuwbouwwijken in die omgeving zijn te vinden. Wil je graag naar Utrecht. Dan kun je via deze website jouw woonwensen direct invullen. Automatisch ontvang je vervolgens een mail met de woningen die voldoen aan jouw wensen en eisen. Dit gebeurt allemaal geheel vrijblijvend. Voor je het weet heb jij een geschikte woning gevonden.

Vergelijk daarnaast ook zoveel mogelijk woningen en maak bezichtigingen totdat je de woning tegenkomt waar jij je helemaal thuis en prettig in voelt. Je kunt nooit teveel vergelijken als het gaat om het vinden van een woning, maar zodra je ergens helemaal goed bij voelt dan moet je er ook voor gaan.