Je eerste huis kopen, waar moet je op letten?

Spannend je gaat je eerste huis kopen! Maar bij het kopen van een huis komt natuurlijk veel bij kijken, in dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van je eerste huis. Je wilt natuurlijk niet dat je een huis koopt en uiteindelijk met een spijtgevoel er gaat wonen. Of dat je toch nog dat ene net iets anders had willen doen. Lees verder om dat alles te voorkomen.

1. Hypotheken goed vergelijken

Er zijn natuurlijk verschillende banken en geldverstrekkers waar je hypotheken kunt krijgen. Dus vergelijk goed, kijk niet alleen naar de hypotheekrente maar ook wat goed bij jouw situatie past. De laagste hypotheekrente kiezen klinkt aantrekkelijk maar er zijn simpelweg meer factoren om naar te kijken.

2. Bouwkundig keuren

Wat een veelvoorkomende valkuil kan zijn is het niet bouwkundig laten keuren van je toekomstige huis. Een bouwkundige keuring kost tijd en geld, dus zorg dat je bijna zeker bent van je keuze. Maar sla het niet over. Het is immers je onderzoekplicht om te weten wat je koopt.

3. Onderhandel goed

Wat meeste toekomstige huiseigenaren vergeten is het onderhandleen, dit kan je duizenden euro’s schelen. Ben je zelf niet goed in onderhandelen, geen zorgen daar kun je hulp voor inschakel in vorm van een makelaar.

4. Goed kijken

Wat vaak gebeurd is dat toekomstige huiseigenaren het nog wel eens vergeten om vaak genoeg langs te gaan om het huis goed te bekijken. Zorg dat je minimaal 3x hebt gekeken en dan ook goed hebt gekeken voordat je een huis koop. Zo kun je nog op de kleine details letten waar je je voordeel mee kunt doet in de prijs.