Koop een citroenplant – waarom is het de moeite waard

Citroenplanten, of eigenlijk citroenbomen, zijn geweldige groenblijvende planten die elk zonnig terras of balkon sieren. Ze bloeien het hele jaar door en veranderen de bloemen in prachtige citroenen die je ook kunt oogsten en eten. De bloemen zijn aanvankelijk donkerpaars voordat ze kort voor het openen naar stralend wit verkleuren. De geur van de bloemen is zeer verleidelijk en aromatisch en is niet alleen een genot voor de bijen. De kleine vruchten zijn aanvankelijk groen, maar worden in de winter rijp en vormen een groot contrast met het donkergroene blad van de citroenplant.

Vind de juiste leverancier

Bij het kopen van een citroenplant geldt: Hoe meer ervaring een kwekerij heeft met verschillende ,mediterrane plantenplanten, hoe beter de kwaliteit. In onze oranjerie vind je een grote selectie prachtige citroenplanten. Onze service omvat uitgebreide onderhoudsinstructies voor elke plant, zoals de juiste pot en grootte. Terracotta is ideaal en koop de pot niet te groot, anders gaat de energie naar het blad en niet naar de vrucht.

Wie dat wenst kan zijn plant omringen door andere citrusvruchten zoals limoen, sinaasappel, mandarijn , kumquat en limequat.

Waar voelt de citroenplant zich thuis?

Citroenen zijn zonaanbidders die op zoek zijn naar licht. Je hebt dus een zuidelijke locatie nodig die zoveel mogelijk zon en warmte biedt en tegelijkertijd beschermd is. In de winter moeten ze worden beschut omdat ze niet winterhard zijn. Geschikt zijn onverwarmde zijkamers met ramen die indien mogelijk op het zuiden of westen gericht moeten zijn. Serres zijn natuurlijk ook ideaal. Een plant die buiten heeft gestaan, zet je niet in de woonkamer. Het temperatuurverschil wordt dan te groot. De plant koele overwintering nodig, ongeveer 5 tot 10 graden.

In de vroege lente mag hij weer in de buitenlucht. Zorg wel dat er geen ongewenste gasten zoals luizen of slakjes huizen, die zijn verkikkerd op het blad.