Koudschuim topper voor extra stevigheid

Goed matras

Het is belangrijk dat je een koudschuim topper op een matras van koudschuim legt. Kies je niet voor een topper van koudschuim op een op een matras van koudschuim dan kan dit raar aanvoelen. Dit komt omdat er dan gebruik wordt gemaakt van 2 verschillende materialen die niet goed met elkaar matchen. De toppers hebben verschillende diktes de een is vrij dun en is slechts 40mm dik. Terwijl een andere vrij dikke topper wel 100mm dik kan zijn. De dikte heeft niks te maken met hoe goed een topper is. Een topper van van 4cm kan meer comfort geven dan een dikke topper. Bij het kopen van een topper is het vooral belangrijk dat je zelf lekker ligt. Ook de hele dikke toppers kunnen niet als matras gebruikt worden. Deze zijn enkel en alleen ontworpen om bovenop het matras te leggen. Dus kunnen dus niet een volledig matras vervangen. 

Original Support traagschuim matras

Waar zorgt koudschuim nu eigenlijk voor

Waar zorgt een koudschuim topper voor. Er zijn een aantal voordelen van koudschuim dit zijn de volgende. Koudschuim is gemaakt van een open celstructuur dit zorgt ervoor dat het matras goed ondersteund wordt. De naam van koudschuim komt natuurlijk ergens vandaan. Ondanks de weersomstandigheden blijft het koude schuim vrij koel en blijft deze ventileren. 

Een groot voordeel van koudschuim is dat het materiaal altijd weer teruggaat naar zijn oude vorm. Er ontstaat dus geen kuilvorming door het slapen. Ook is het belangrijk dat er een matras gekocht wordt die precies de juiste maat heeft anders kan deze gaan schuiven.