Makelaars vergelijken, waar let je op?

Voordat je een makelaarskantoor kiest, ga je natuurlijk eerst de verschillende makelaars vergelijken met elkaar. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want waar let je dan eigenlijk precies op? Het klinkt heel logisch om te zeggen dat je op de prijs moet letten, maar dat is zeker niet het enige waarop je makelaars vergelijken moet. Het kostenplaatje is namelijk maar een deel van wat belangrijk is. Het is immers ook belangrijk wat zij leveren voor die prijs en hoe hoog hun kwaliteit is. Hoe goed zij zijn in hun werk. Dit zijn allemaal punten die in jouw overweging me zouden moeten spelen.

Makelaars vergelijken

Wil jij je huis verkopen, dan is het raadzaam om hierbij de hulp van een makelaarskantoor in te schakelen. Zoals we net al aangaven, is makelaars vergelijken dan van belang en zijn er drie punten om op te letten:

  • de prijs
  • de diensten die geleverd worden
  • de kwaliteit van het kantoor

Laten we deze punten eens nader gaan bekijken. Als eerste de diensten die geleverd worden. Vaak denken mensen dat ieder kantoor dezelfde diensten levert voor het tarief dat ze vermelden. Maar dat is zeker niet het geval! Sommige makelaardijen werken bijvoorbeeld met een all-in tarief. Dat betekent dat zij voor het bedrag dat zij noemen alles voor jou regelen rondom de verkoop van je woning. Anderen werken met een basistarief en brengen bepaalde diensten extra in rekening. Ga je makelaars vergelijken, dan is dit dus echt een punt om op te letten: wat leveren ze voor het bedrag dat ze noemen? En daarbij is het ook goed om in het oog te houden wat jij verwacht van het makelaarskantoor. Wil je bijvoorbeeld bepaalde zaken zelf wel afhandelen, zoals het maken van de foto’s of het houden van bezichtigingen, dan kan dit in de totaalkosten schelen. Voordat je makelaars vergelijken gaat, is het dus goed om na te denken over wat jij eigenlijk van het makelaarskantoor verwacht en wat je eventueel zelf zou kunnen en willen doen.

Vraag offertes aan

Ook de kwaliteit die ieder kantoor levert is een belangrijk aandachtspunt bij makelaars vergelijken. Dit is een iets lastiger punt, want hoe kom je er nu achter of iemand zijn of haar werk goed doet? Je kunt dit achterhalen door online reviews te lezen, maar hou daarbij in het oog dat bedrijven soms ook betalen voor het achterlaten van een gunstige review. Het kan daarom aan te raden zijn om gewoon eens in jouw omgeving rond te vragen welke ervaringen mensen hebben met bepaalde makelaarskantoren. Tot slot de prijs, dat is natuurlijk een belangrijk punt bij makelaars vergelijken! Wil je de tarieven weten van de verschillende makelaardijen, vraag dan eenvoudig via Verkoopmakelaaroffertes.nl offertes op! Je hoeft zo maar één keer jouw gegevens op te geven en zij zorgen ervoor dat je meerdere offertes toegestuurd krijgt. Op basis daarvan kun je dan jouw vergelijking gaan maken. Let daarbij dus niet alleen op de prijs, maar ook op hoe de totaalprijs is opgebouwd en wat je voor dit bedrag krijgt. Makelaars vergelijken wordt met de hulp van Verkoopmakelaaroffertes.nl een stuk eenvoudiger!