Spiegels en lampen combineren

Je kan uit een hele hoop verschillende soorten decoratie kiezen. Sommige decoratie kan ook nog eens praktisch zijn om te hebben. Hierbij kan je denken aan spiegels. Een spiegel is namelijk om in te kijken om jezelf te bekijken. Daarnaast is dit ook erg mooi om op te hangen. 

Door deze te combineren met bepaalde lampen, komt hij veel mooier uit. Zonder dat je het zelf door hebt, zal hij een stuk meer naar voren komen. Hierdoor valt hij meer op en kun je er makkelijker in kijken. Zo voorkom je dat hij juist helemaal weg gaat vallen

Het licht laten vallen op of achter de spiegels

Er zijn twee manieren om het licht op de spiegels te laten vallen. Je kan er licht op laten vallen, maar er ook achter. Het is handig om hier zelf een keuze voor te maken. Als het licht van achter komt, komt hij meer naar voren. 

Wanneer het licht er meer op schijnt, zal hij wat naar de achter vallen. Je hebt dan minder zicht wanneer je het op deze manier doet. Het is daarom altijd handig om het licht er achter of er naast te laten vallen. 

De spiegel juist plaatsen

Zodra je weet waar je het licht wilt hebben, is het van belang dat je de spiegels juist gaat plaatsen. Dit kan een behoorlijke klus zijn. Het is handig om van tevoren te bepalen waar je de verlichting wilt hebben. 

Wanneer je dit weet, kan hem op gaan hangen. Dit doe je door de verlichting zo te draaien dat het ideaal achter of er naast valt. Hier heb je speciale lampen of een speciale spiegel voor. Deze keuze kan jezelf maken door te gaan kijken welke mogelijkheden er zijn. 

Kun je de verlichting in combinatie met de spiegels kopen?

Het is tegenwoordig ook mogelijk om hem kant-en-klaar met verlichting te kopen. Dan heeft hij al verlichting in bijvoorbeeld de lijst zitten. Het kan ook zijn dat de verlichting juist er achter zit. Op die manier hoef je er zelf niets meer aan te doen. 

Deze spiegels kun je bij verschillende winkels kopen. Ze zijn al een geruime tijd op de markt, waardoor er veel verschillende soorten en maten zijn. Op die manier zit er vast wel eentje tussen die bij je woning past. Meestal is het even zoeken, maar dan heb je ook wat. 

Zelf een spiegel met verlichting maken

Je kan er ook voor kiezen om er zelf eentje met verlichting te gaan maken. Dit hoeft geen grote klus te zijn. Er zijn namelijk verschillende makkelijke manieren waarop je dit kan doen. Denk bijvoorbeeld aan een ledstrip die je er achter kunt plakken om het mooi uit te laten komen. 

Sommige ledstrips hebben zelf bluetooth, waardoor je de kleuren kan veranderen. De spiegels kunnen dan in één klap er heel luxe uit zien. Hierdoor kun je hem helemaal tot zijn recht laten komen. Soms zijn het maar kleine aanpassingen die voor een hele nieuwe indruk zorgen.