Ventilatie in een huurhuis

Het is van essentieel belang dat een woning, of dat nou een huurwoning is of een koopwoning, een goedwerkend ventilatiesysteem heeft. Wanneer je een koopwoning hebt, ben je zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak en onderhoud van het ventilatiesysteem, je hebt dan ook zelf in de hand wanneer de monteur langskomt voor het mechanische onderhoud. Huur je een woning, dan is in veel gevallen de woningcorporatie verantwoordelijk voor het technische onderhoud van het ventilatiesysteem. Als huurder hoef je je dan alleen maar bezig te houden met de schoonmaak ervan.

Badkamerventilator

Veel huurhuizen zijn zo ingedeeld dat de badkamer omgeven is door andere kamers, waardoor de badkamer zich niet aan een buitenmuur bevindt. Hierdoor kun je geen raam openzetten om het overtollige vocht en de vervuilde lucht af te voeren. In het gros van de huurhuizen is de afvoer van vocht en vervuilde lucht dus afhankelijk van een badkamerventilator. Als huurder mag je er vanuit gaan dat de woningcorporatie met enige regelmaat het, vaak gezamenlijke, ventilatiesysteem controleert. Toch kan het geen kwaad om zelf ook aan te geven dat je een extra schoonmaak- of onderhoudsbeurt wil hebben, in plaats van deze af te wachten. Zeker omdat je niet weet hoe de vorige huurder(s) met het systeem zijn omgegaan, hoe frequent ze dat hebben schoongemaakt, etc. Als nieuwe huurder wil je toch in een huis wonen, waar je gezond kan leven met goedwerkende ventilatie. Zeker in deze roerige tijden.

Maak dus gerust die afspraak en mocht je meer willen weten over het ventilatiesysteem, vaak wordt al het een en ander uitlegt wanneer je de woning betrekt, dan kun je ook altijd nog een kijkje nemen op www.ventilatieshop.com.