Waarom is het juiste hoofdkussen zo belangrijk?

Investeren in een goed hoofdkussen is de moeite waard. Het kan het verschil zijn tussen uitgerust en uitgeslapen aan je dag beginnen of nauwelijks je bed uit komen. Een kussen dat niet past bij jouw bouw kan allerlei klachten veroorzaken. Zoals hoofdpijn, nekklachten, problemen met je wervelkolom en stijfheid.

De investering waard

Je slaapt ongeveer een derde van je leven. Dat betekent dat je een kleine 10.000 dagen van je leven op je hoofdkussen ligt. Reden te meer om te investeren in een kwaliteitsproduct dat past bij jou. Want jij bent uniek. Toch gaat vaak de meeste aandacht uit naar het bed en de matras bij de aanschaf van een nieuwe slaapkamer. En dat is zonde, want zonder passend kussen bereik je nog steeds geen optimaal slaap resultaat. Kijk dus goed naar wat voor jou de beste optie is en ga voor duurzaamheid en kwaliteit. Je nek en je hoofd zullen je dankbaar zijn.

Kenmerken van een goed hoofdkussen

Wanneer was de laatste keer dat jij als een roos geslapen hebt? Hoe lang is het geleden dat je wakker werd zonder pijn? Nek- en schouderklachten en hoofdpijn zijn vaak de oorzaak van een verkeerde slaaphouding. Een goed kussen geeft je wervelkolom de juiste ondersteuning en voelt prettig als je ligt. Dit zijn de kenmerken waar je op moet letten om een gezonde nachtrust te creëren. Kies voor een kussen dat jarenlang meegaat zonder dat het zijn vorm verliest en onhygiënisch wordt. Het voelt alsof je hoofd en nek op een wolk liggen, ontspannen en toch gedragen. Zorg voor een volledige ondersteuning van je hoofd, schouders en nek tijdens je slaap, ongeacht de bouw van je lichaam of je slaaphouding.

Zo kies je het kussen dat bij je past

Het klinkt zo eenvoudig om een kussen te kiezen, maar is vaak een hele zoektocht. Hoeveel kussens heb jij de afgelopen jaren aan de kant gegooid omdat ze niet lekker lagen of je het gevoel van een kater geven bij het opstaan? De juiste keuze is cruciaal voor je gezondheid. De tijd dat we op een bedje van stro lagen ligt gelukkig achter ons. Inmiddels zijn er hele mooie hoofdkussen te koop, de keuze is enorm. Bepalend voor jouw keuze is je lighouding. Als je het lekkerst op je rug ligt is de enige taak van je kussen ervoor te zorgen dat wervelkolom in een rechte lijn ligt. Meer ondersteuning heb je niet nodig.

Als je een zijslaper bent dan is het belangrijk dat de ruimte tussen je schouders en je nek wordt opgevuld zodat je lichaam in een rechte lijn kan liggen en je wervelkolom ontspant. Meestal lig je niet de hele nacht in dezelfde houding en is het handig om een kussen te kiezen dat ondersteuning biedt bij verschillende slaaphoudingen. Daarnaast zijn er natuurlijk persoonlijke voorkeuren. Hou je van een zacht hoofdkussen of wil juist niet? Heb je allergieën? Kies dan antiallergisch materiaal. Wil je een ecologisch verantwoord product of mag synthetisch ook?
Maakt het voor jou niet uit hoe je slaapt? Dan is de Magic Pillow de perfecte keuze voor jou!