Wat is de gemiddelde prijs van een airco

prijs airco

De warme zomerdagen

Op het moment van schrijven zitten we nog in de winterperiode. Het is nog koud en soms guur buiten. Maar we denken al weer vooruit naar de komende zomer. We verlangen al weer naar die fijne zomeravonden waarop we lekker lang buiten kunnen zitten en kunnen genieten van een hapje en een drankje in de tuin.

Het warme weer heeft echter wel een keerzijde. Het wordt binnen in huis ook warmer. Eerst is de warmte nog wel buiten te houden, maar als het een dag of vier echt warm is buiten dan trekt het ook naar binnen. Soms wordt het dan zo warm en plakkerig binnen, dan het ook invloed gaat hebben op je nachtrust. En dat wil je eigenlijk niet want je wilt overdag wel normaal kunnen functioneren.

Airco’s

Er is wel wat aan te doen, aan die warmte in je huis. Je kunt ervoor kiezen om een prijs airco aan te schaffen. Als je dit wilt gaan doen moet je even goed bepalen welk type airco je wilt.

prijs airco

Mobiele airco

Je kunt kiezen voor een mobiele airco. Het voordeel van een mobiele airco is dat je deze makkelijk kunt verplaatsen. Als je bijvoorbeeld eerst de kinderkamer wilt verkoelen dan kan dat. Je plaatst hem dan eerst een paar uur in de kinderkamer en daarna kun je hem op je eigen slaapkamer plaatsen. De kosten voor een mobiele airco zijn relatief laag. Voor een paar honderd euro heb je een goed exemplaar.

Een nadeel van de mobiele airco is dat de capaciteit niet heel groot is. Je kunt er een vertrek als een slaapkamer mee verkoelen, mits deze niet te groot is. Een complete woonkamer verkoelen bijvoorbeeld, dat red deze niet.

Vaste airco

Een vaste airco heeft meer capaciteit. Deze wordt vast aan een muur gemonteerd met een uitgang naar buiten. Deze airco’s kunnen bijvoorbeeld wel een hele woonkamer verkoelen. Maar ook een hele bovenverdieping kan deze aan. De kosten zijn wel hoger. Deze vaste airco’s zijn er in verschillende capaciteiten. Hoe hoger de capaciteit, hoe duurder. Een vaste airco begint bij ongeveer 450 euro. De grotere varianten kosten zo’n 800 euro.

De prijs van een airco is dus divers. Voor het vergelijken van de prijs van een airco kun je terecht op internet.