Zo leg je een visgraat pvc vloer neer

visgraat pvc vloer

Een nieuwe vloer in je huis

Ben je in je huis toe aan een nieuwe vloer? Dan kun je kiezen uit veel verschillende soorten. Je kunt kiezen voor vloerkleed bijvoorbeeld. Maar ook parket is mogelijk. De PVC vloer is ook erg populair momenteel.

Als je kiest voor PVC, dan moet de volgende keuze gemaakt worden. Welk motief of structuur wil je graag hebben? Je kunt kiezen voor rechte banen PVC vloer. Maar als we een tip mogen geven, een visgraat vloer komt ook goed tot zijn recht. Deze vloer kun je zelf leggen. Hieronder leggen we kort uit hoe.

visgraat pvc vloer

visgraatvloer pvc vloer zelf leggen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Het leggen van een PVC visgraatvloer is niet makkelijk. Maar goed, een beetje uitdaging is nooit weg, toch?

Om te beginnen is het materiaal dat verloren gaat bij het zagen hoger dan bij bijvoorbeeld een rechte parket vloer. Je zult dus meer basismateriaal nodig hebben. Meestal heb je bij deze vloeren linker en rechter delen. Er is ook een andere variant. Dat is de top down vloer. Deze vindt je bijvoorbeeld bij de klik pvc vloeren.

De linker en rechter stukken moet je sowieso apart leggen. Linker delen bij de rechter delen. Dit om straks sneller te kunnen werken. Heb je de vloerdelen in een schuur liggen bijvoorbeeld? Leg ze dan tijdig in je huis zodat ze op temperatuur kunnen komen. Dit voorkomt problemen met leggen en nawerken.

Als je dit hebt gedaan, komt het lastigste stuk. De hartlijn moet namelijk bepaald worden. Deze hartlijn ben je nodig om de basis goed te houden tijdens het leggen. Deze hartlijn geeft je houvast. Deze lijn loopt namelijk recht over de punten van de visgraat. Zorg dat je de hartlijn aanhoud die midden in de visgraat loopt, dus geen lijn langs de muur bijvoorbeeld. Als je de eerste V legt van de visgraat, besteed hier dan extra tijd aan. Als je hier namelijk een fout maakt, dan zie je dat straks overal terug.

Als je deze eerste V goed hebt gelegd, kun je de rest er op aansluiten. Kijk wel tussentijds even terug of alles goed gaat en je niet verloopt.

Visgraat pvc vloer gelukt

Als je bovenstaande stappen volgt, heb je straks een mooie visgraat pvc vloer.