Leren meubels in je interieur

eetkamerstoelen leer

Leren meubels zijn te vinden in vrijwel elk Nederlands interieur. Dit is ook niet gek, want een leren interieur kent vele voordelen! In dit artikel worden de pluspunten van leer in het interieur benoemd. Ook worden er een aantal tips gegeven over hoe je leren meubels kunt combineren.

 Voordelen van leer in je interieur

Het grootste voordeel van leren meubels is dat ze makkelijk te onderhouden zijn. Je hoeft ze maar een keer in de zoveel tijd in te smeren met een verzorgend product. Ook is leer gemakkelijk schoon te houden, dus ideaal voor wanneer je lang van je meubels wilt genieten en goed voor de hygiëne. In een huishouden met huisdieren zijn leren items ook geschikt, want huisstofmijt krijgt geen kans en dierenharen zijn gemakkelijk te verwijderen wat schoonmaaktijd bespaart!

eetkamerstoelen leer

 Leren meubels combineren in verschillende ruimtes

Er zijn verschillende soorten leren meubelen beschikbaar, in elke ruimte van je huis kun je ervoor kiezen om een een leren meubelstuk toe te voegen. Deze kun je combineren met verschillende soorten andere meubels en stijlen.

 In de eetkamer

Leren meubels zoals eetkamerstoelen leer zijn ideaal in de eetkamer, want bij het knoeien van eten zullen er geen blijvende vlekken ontstaan. Je kunt het leer namelijk makkelijk afnemen met een doekje. De eetkamerstoelen leer kunnen gecombineerd worden met beton voor de industriële look, of met hout voor een zachtere uitstraling.

 De woonkamer

Naast leren eetkamerstoelen is een bekend leren meubelstuk de bank. In de woonkamer is leer wederom goed te combineren met hout of beton, maar ook met allerlei gezellige kussens of een fauteuil gemaakt van stof. Je kunt ook voor een leren fauteuil kiezen en voor een stoffen bank, het is maar net wat je voorkeur heeft.

 In de slaapkamer

In de slaapkamer is er ook ruimte voor leren details, zoals een hoofdbord gemaakt van leer of een plankje met leren accessoires. Wat ook trendy is, is een leren stoel met een schapenvachtje erin. Zo zorg je voor een gezellig maar industrieel effect!