Liever een hoge of een lage kruk

hoge kruk

Als je erover na zit te denken om krukken aan te schaffen, dan is het goed om rekening te houden met hoe hoog alles precies staat op de plek waar jij de krukken graag wilt. Als dit bijvoorbeeld de eettafel is, dan kan je beter kiezen voor lage krukken. Maar als je krukken voor aan een statafel wilt dan is het juist beter om daar een hoge kruk te plaatsen. 

Een lage kruk aan een statafel is namelijk niet fijn, omdat je dan waarschijnlijk met je gezicht net boven de tafel uitsteekt. Dit is ook de reden dat je bij de meeste barretjes de hoge kruk ziet staan. Deze is ideaal voor in barretjes en restaurants.

hoge kruk

Op maat laten maken

Vaak zijn er gespecialiseerde bedrijven die maar al te graag jouw precieze lengte van de kruk kunnen opmeten. Aan de hand van de hoe hoog alles is bij jou thuis, bepalen zij of je beter hoge of lage krukken moet nemen en die kunnen ze dan speciaal op maat laten maken. Een verstelbare kruk is daar in tegen ook een goed idee, want dan bepaal je zelf de lengte. 

Maar als je dat niet mooi vindt, kan je dus je krukken op maat laten maken. Een hoge kruk met de juiste omgeving is de perfecte toevoeging voor het meubilair. Daarnaast is het type materiaal van belang, omdat niet elk soort materiaal even gemakkelijk te bewerken is.