Tuin ideeen: recyclen maar!

1. Oude laarzen

Dit is puur decoratief, maar het is een beetje leuk. Als je oude werklaarzen hebt, vul ze dan met potmix en plant bloemen of planten erin. Wees creatief en plant veel kleurrijke bloemen in laarzen van verschillende grootte. Snijd daar gaten in het lichaam van hoge laarzen en plant bloemen om een creatieve flair toe te voegen. Het lijkt alsof er bloemen uit de laars barsten.

2. Plastic Flessen

Plastic flessen zijn perfect te gebruiken als cloches. Gebruik alle flessen van verschillende grootte door de bodem van de fles eraf te snijden en over ontkiemende zaden en vorst zaden te plaatsen. Het is alsof je een kleine kas hebt. Je kan ook plastic flessen gebruiken als ongedierte vallen. Snijd de nek ongeveer een derde van de weg door de fles. Verwijder de bovenkant, draai deze om en steek deze in de bodem. Giet een beetje bier in de val en leg het in je tuin. Controleer ’s ochtends de val en tip de dode slakken en wormen. Bijvullen en meer vangen. Je ook op een vergelijkbare manier een stinkwants val maken. Plastic flessen zijn niet alleen goed om ongedierte kwijt te raken. Je kan ze ook als kleine plantenbakken gebruiken.

aluminium overkapping

3. Autobanden

Een van de eenvoudigste dingen om te doen met autobanden in de tuin is om een aardappel toren te maken. Leg één band op de grond en vul halverwege met aarde. Plant pootaardappelen en vul ze tot aan de bovenkant. Wanneer de aardappelen door de grond duwen, voeg je nog een band en meer grond toe. Bouw de toren stapsgewijs terwijl de plant groeit totdat je drie banden hoog bereikt. Als het tijd is om de aardappelen te oogsten, hoef je alleen maar de toren uit elkaar te halen. Je kan ze ook gebruiken als plantenbakken voor grote planten. Stapel er een paar en vul met plantgrond om een container te maken die bomen of struiken aankan.

4. Knikarmschermen en uitvalschermen

Als je knikarmscherm of uitvalscherm aan vervanging toe is en je hebt je nieuwe al besteld bij Rainbow Collection, dan kan je beginnen met de oude recyclen. Hiervoor kan je verschillende dingen doen. Je kan van de stof een schaduwdriehoek maken om meer schaduw toe te voegen aan de tuin of je maakt een privacyscherm van de stof en wat houten latten.